Overstappen van bewindvoerder?

WIJ HELPEN JE GRATIS MET HET AANVRAGEN VAN EEN ANDERE BEWINDVOERDER

  • Geeft je bewindvoerder onvoldoende inzicht in je financiële situatie?
  • Groeit je schuldenlast zonder verklaring?
  • Krijg je je leefgeld niet of te laat betaald?
  • Heb je geen vertrouwen meer in je bewindvoerder?

Overstappen van bewindvoerder

Start de overstap

Gratis en eenvoudig

Bewindvoering stopzetten

Gratis opzegbrief aanvragen

Hiermee kun je zelf de bewindvoering stopzetten

Wisselen van bewindvoerder

Je hebt reeds een bewindvoerder en wilt een overstap maken naar een andere bewindvoerder. In principe is dit mogelijk te wisselen mits dit voor de juiste redenen plaats vindt.

Een bewindvoerder is ervoor om je financiële belangen te behartigen. Een bewindvoerder maakt soms keuzes waar jij het als onderbewind-gestelde niet mee eens bent, dit hoeft per definitie niet te betekenen dat je bewindvoerder zijn of haar werk niet goed doet. Wij raden je aan om altijd je klacht eerst met de bewindvoerder te bespreken, ook kun je wanneer de bewindvoerder lid is van een branchevereniging je klacht daar melden, tenslotte kun je je klacht ook aan de kantonrechter richten.

Wil je desondanks toch wisselen van bewindvoerder? Dan kunnen wij je hiermee helpen. De bewindvoerders welke samenwerken met ikwileenbewindvoerder.nl bieden bewindvoering van hoge kwaliteit en een goede communicatie.

Alleen betrouwbare en goedgekeurde bewindvoerders

Een professioneel bewindvoerder is een bewindvoerder welke door de rechtbank is goedgekeurd om bewindvoering te mogen aanbieden. De aan ikwileenbewindvoerder.nl gekoppelde bewindvoerders hebben grote kennis over al je financiële vragen en zullen je financiële belangen uitstekend behartigen.

Meer weten over wat een professionele bewindvoerder is en doet? Klik dan hier.

Heb je hulp nodig met je overstap? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact op.

Bewindvoering in beeld

250000

mensen zijn op dit moment onder bewind gesteld

55

Is tevreden over zijn of haar bewindvoerder

26

raakt dieper in de problemen door slechte bewindvoering

Check of je kunt overstappen

Kun je eigenlijk wel overstappen? In de ideale situatie los je de problemen die je met je huidige bewindvoerder hebt op d.m.v. overleg en het volgen van de eventuele klachtenprocedure van je huidige bewindvoerder. Bovendien dienen de reden voor een overstap gegrond te zijn.

Start overstap check

Stel je hebt een bewindvoerder. Dan administreert en beheert deze bewindvoerder de onder zijn bewind gestelde zaken en de toekomstige zaken en inkomsten. Hij beheert dan bijvoorbeeld je loon, uitkering, schulden en vorderingen. Je bent dus financieel afhankelijk van je bewindvoerder. Wellicht ben je het niet eens met door je bewindvoerder genomen beslissingen. Dan kun je een overstap van bewindvoerder overwegen. Wisselen van bewindvoerder is mogelijk. Waarschijnlijk kun je wel wat hulp gebruiken bij het wisselen van bewindvoerder. Alle antwoorden op je vragen over een nieuwe bewindvoerder aanvragen vind je op onze website.

Wat kun je doen als ontevreden bent over je bewindvoerder?

Stel je bent ontevreden over je bewindvoerder. Overstappen van bewindvoerder doe je dan niet direct. Wisselen van bewindvoerder doe je pas als er geen andere oplossing is. Ben je het bijvoorbeeld niet eens met de beslissing van de bewindvoerder over de besteding van een financiële meevaller? Uiteraard overleg je dan eerst met je bewindvoerder. Levert dat overleg niets op? Dan kun je een gemotiveerde klacht indienen bij de kantonrechter. Vervolgens onderzoekt de kantonrechter of je bewindvoerder de juiste beslissing heeft genomen.

Redenen voor het wisselen van bewindvoerder

Waarom een andere bewindvoerder aanvragen? Daar zijn verschillende redenen voor.

• Het persoonlijk contact verloopt stroef.
• Door de reisafstand naar je woonplaats is het bezoeken van je huidige bewindvoerder moeilijk.
• Je huidige bewindvoerder is niet bereid om te bekijken of je budgetplan wellicht ruimte geeft voor meer leefgeld.
• Je huidige bewindvoerder doet zijn werk niet goed. Je schulden lopen zelfs op.
• Je krijgt te weinig uitleg van de bewindvoerder over genomen beslissingen.
• Je hebt te weinig of geen vertrouwen in je bewindvoerder.

Nieuwe bewindvoerder aanvragen? Zo gaat de procedure!

Je hebt goede redenen om over te stappen van bewindvoerder. Natuurlijk wil je dan weten wat de procedure is voor het nieuwe bewindvoerder aanvragen. Stel een brief of verzoekschrift op aan de kantonrechter. In dit verzoekschrift of brief verzoek je de kantonrechter om een andere bewindvoerder aan te stellen.

Uiteraard vermeld je in die brief duidelijk de redenen om over te willen stappen van bewindvoerder. In deze brief vermeld je ook de naam, het adres en de woonplaats van jezelf, van je huidige bewindvoerder, van je nieuwe bewindvoerder en van je mogelijke belanghebbenden. Bovendien stuur je onderstaande bijlagen mee.

• Er moet een akkoordverklaring worden meegestuurd van je huidige bewindvoerder en de mogelijke belanghebbenden.
• Er moet een akkoordverklaring worden meegestuurd van je nieuwe bewindvoerder en de mogelijke belanghebbenden.

De brief en de bijlagen stuur je naar de rechtbank die toezicht over het bewind houdt. Na ontvangst van je brief beslist de rechter over je verzoek om te wisselen van bewindvoerder. Soms zal hij besluiten om een rechtszitting te houden. De rechter kan akkoord gaan met het verzoek of het verzoek afwijzen.

Overstappen van bewindvoerder met hulp

Stel je overweegt om een andere bewindvoerder aan te vragen. Je vindt de geschetste procedure ingewikkeld. Dan kun je hulp inschakelen. Bekijk bijvoorbeeld eerst eens de veelgestelde vragen op onze website. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. Wij gaan vervolgens voor jou op zoek naar een betrouwbare en goedgekeurde bewindvoerder bij jou in de buurt. Vervolgens helpt deze bewindvoerder je om het overstappen van bewindvoerder officieel te regelen via de rechter.

Gebruik ons overstapformulier: 5 simpele stappen

Je hebt besloten om over te stappen van bewindvoerder. Om je te kunnen helpen bij het vinden van een bij jou passende nieuwe bewindvoerder kun je op onze website een overstapformulier invullen. Hierin wordt bijvoorbeeld gevraagd om aan te geven waarom je wilt overstappen. Door jou verstrekte gegevens in het overstapformulier worden gebruikt om een passende nieuwe bewindvoerder voor je te kunnen vinden.