Veelgestelde vragen

Ik ben ontevreden over mijn bewindvoerder, wat kan ik doen?

Als je problemen hebt met je bewindvoerder, bijvoorbeeld omdat je je leefgeld te laat krijgt of omdat de communicatie slecht is, moet je die problemen altijd eerst met je bewindvoerder bespreken. Komen jullie er samen niet uit? Vraag dan een overstap naar een andere  bewindvoerder aan. Wij helpen je aan een betrouwbare bewindvoerder in jouw buurt!

Ik heb geen schulden meer, kan ik de bewindvoering stopzetten?

Bewindvoering wordt meestal voor onbepaalde tijd uitgesproken. Wanneer je van mening bent dat er geen bewindvoering meer noodzakelijk is kun je dit overleggen met je bewindvoerder. Ook kun je de kantonrechter verzoeken het bewind te beëindigen middels een opzegbrief.

Kan ik meer leefgeld krijgen?

De hoogte van je leefgeld hangt natuurlijk af van je financiële situatie. Een nieuwe bewindvoerder is daarom niet altijd de oplossing. Als je meer leefgeld wil, bespreek dit dan met je huidige bewindvoerder.

Kan ik overstappen naar een andere bewindvoerder?

Jazeker. Wij helpen je daar graag mee. De enige voorwaarde is dat je de problemen al hebt besproken met je huidige bewindvoerder. Vraag gelijk een overstap aan op de website.

Wat kost een bewindvoerder?

Een aanvraag of overstap via ikwileenbewindvoerder.nl kost jou niets! De bewindvoerder rekent vaste tarieven die door de overheid zijn bepaald. In veel gevallen vergoedt de gemeente deze kosten.

Hoe lang duurt een aanvraag of overstap?

Dankzij ons landelijke netwerk van bewindvoerders hebben we altijd wel een betrouwbare bewindvoerder in jouw buurt. Een aanvraag is daardoor meestal binnen enkele dagen geregeld! Bij een overstap helpt je nieuwe bewindvoerder vervolgens om alles zo snel mogelijk officieel via de rechtbank te regelen.

Hoe werkt ikwileenbewindvoerder.nl?

Of je nu voor het eerst een bewindvoerder nodig hebt, of wilt overstappen naar een andere bewindvoerder, wij helpen je. Nadat je een bewindvoerder bij ons hebt aangevraagd, gaan we gelijk voor je aan de slag. Dankzij ons landelijke netwerk van betrouwbare bewindvoerders kunnen we je vaak al binnen enkele dagen aan je bewindvoerder voorstellen! Vraag vandaag nog een bewindvoerder aan via de website.

Kan ik bij jullie rekenen op een betrouwbare bewindvoerder?

Ja. Wij werken alleen met betrouwbare bewindvoerders. We controleren eerst onze bewindvoerders voordat wij jou aan hen koppelen.